Данъчни облекчения за вещици

Вещиците в Холандия имат право на данъчни облекчения за разходите, които са направили, за да се обучат в „занаята“! Привилегията, потвърдена и от местен съд, позволява приспадане на разходите за обучение, при положение, че обучението „увеличава вероятността за намиране на работа и личния доход“. Фактът, че държавата не признава формалната професионална квалификация в тази твърде специфична област, не променя нещата.

Въпросните курсове по вещерство се провеждат 13 уикенда в годината, най-близки до пълнолуние, като се практикуват ритуали на открито и се варят отвари. Участниците се учат на лечителство с билки и камъни, правене на отвари, предсказване с кристална топка и йероглифи. Учат се да призовават вътрешните си духовни сили и да използват естествената енергия на дърветата и растенията.

Цената на всеки съботно-неделен курс е 170 евро и включва учебни материали, настаняване, както и набор от инструменти, нужни на всяка вещица. В курсовете може да се запише всеки мъж или жена, навършили 18 години.

Искрено се забавлявахме, докато подготвяхме тази информация. И се питаме, как ли би изглеждала длъжностната характеристика на една „щатна вещица“? Въпрос, чийто отговор може да се намери в часовете по Управление на човешките ресурси в „Адам Смит“.

Между другото, нашите учебни занимания също се провеждат през уикендите… 😉

Posted in