Време за учене винаги има

„Имам страшно много работа и задачи у дома, нямам никакво време за учене…“ В съзнанието на повечето от нас процесът на учене е свързан с безкрайни часове в опит да се запомни нещо. И докато за учениците това е единственото задължение, то за възрастния времето е фактор, с който той се надпреварва всеки ден. Съчетаването на служебни, семейни и лични ангажименти е доста трудно. Добавянето на допълнително професионално обучение привидно би „погълнало“ голяма част от така ценното ни свободно време.

Така ли е наистина?! Възможно ли е да се съчетават работа и обучение и въпреки това да ни остава време за хоби, срещи с приятели, семеен пикник или просто излежаване в леглото? Ние в Колеж „Адам Смит“ сме убедени, че това е напълно постижимо. Вижте колко време всъщност е нужно да отделяте, за да направите следващата важна стъпка в кариерата си!

В Колежа предлагаме две програми за професионална квалификация:

Програмата „Предприемачество и мениджмънт“, акредитирана от МОН, е с продължителност 2 години. В рамките на тези две години колежаните прекарват средно 4 часа седмично в подготовка (която включва усвояване на материала, подготвяне на задания, разработване на проекти, видеовръзки с преподавател) и 40 дни в присъствени лекции.

Програмата „Бизнес мениджмънт“ е акредитирана във Великобритания и е с продължителност 1 година. През тази година курсистите са ангажирани средно по 10 часа седмично със самостоятелна подготовка и 12 дни в присъствени лекции.

Няма да Ви убеждаваме, че е лесно и не са нужни усилия. Обучението при нас е процес, който изисква ангажираност и мотивация. Планирането на времето за подготовка обаче зависи изцяло от колежаните и курсистите. Всеки сам определя кога и колко време да отдели за различните дейности. В допълнение повечето изпити се провеждат онлайн. Това не само спестява на колежаните време и разходи за пътуване, но също така им дава възможност да се явят на изпит в комфортна и удобна за тях среда, и най-важното да се чувстват спокойни.

Много от нас прекарват свободното си време в интернет, на телефона или на компютъра, ровейки в социалните мрежи, гледайки видеа и филми, четейки интересни статии. Част от обучението в Колеж „Адам Смит“ е свързано със същите занимания. В онлайн платформата ни за обучение колежаните могат да гледат забавни видеа, които по интересен и достъпен начин представят учебния материал, да използват интерактивни ресурси, с които да проверяват своя напредък, да се свързват с преподаватели и колеги. Така придобиването на допълнителна професионална квалификация става по-леко и неусетно запълва част от свободното време.

Ние в Колеж „Адам Смит“ държим на сериозната подготовка, но умело я съчетаваме с любимите занимания на колежаните и курсистите. Времето за учене при нас е онази част от свободното им време, в която те се чувстват приятно и едновременно с това подпомагат професионалното си развитие.

Posted in