Профил на колежаните

Колежът е специализирано бизнес училище със сериозна репутация. Придобихме я заради практически-ориентираните програми, работата върху казуси от реалния бизнес, отворената среда за дискусии и обсъждания, въвличане на колежани в работата по проекти. Това, наред с модерните технологии, които използваме, привлича хора с различни интереси и опит:

Поради специфичните изисквания за прием и мястото на професионалното образование и обучение в образователната ни система, част от кандидатите за колежани са наскоро завършили средното си образование младежи. Това са млади хора, които познават добре съвременните технологии, но все още не са решили в коя професионална област искат да се развиват. Тяхно предимство е, че не прекъсват обучението си и навиците си за учене. Тези младежи оформят интереси към конкретни бизнес дисциплини още през първата година и често търсят възможности за продължаване на обучението си и след завършване на Колежа.

Макар и по-малка като относителен дял, в „Адам Смит“ има още една група колежани. Те са с изключително богат житейски и професионален опит, на възраст около 45-50 години, силно мотивирани и отлично представящи се на изпитите в Колежа. Тези колежани обикновено търсят рязка промяна в кариерата си и намират в бизнес програмите ни нови предизвикателства. Това са хора, които вече са отгледали децата си и търсят нови предизвикателства и възможности за професионална изява или пък опресняване на позабравени знания и умения.

Рядко в „Адам Смит“ постъпват кандидати, които не работят. Това се дължи както на позиционирането на Колежа, така и на динамичната икономическа среда и тенденцията все по-често да се съчетават учене и работа. Именно поради това, учебното време е планирано така, че да осигури максимална гъвкавост на колежаните и да носи увеличена полза в сравнение с класическите учебни схеми. Времето за учене е разпределено в присъствени сесии, екипни и самостоятелни онлайн дейности в нашата платформа за онлайн обучение.

Оценка на времето, прекарано в Колежа
 • Приятно или много приятно
  0%
Дял на предприемачите (управители/собственици на фирми) сред колежаните
 • При постъпване в Колежа
  0%
 • След завършване на Колежа
  0%
Оценка на полезността на наученото в Колежа
 • Полезно или изключително полезно
  0%
Промяна на доходите на колежаните след завършване на "Адам Смит"
 • Повишение над 20%
  0%
 • Повишение между 5 и 20%
  0%
 • Без промяна/промяна до 5%
  0%
 • Понижение
  0%
Повишението на доходите на колежаните след завършване на обучение се дължи на знанията и уменията, придобити в "Адам Смит"
 • Като цяло или в много голяма степен
  0%
 • Отчасти (отделни знания и умения)
  0%
10454958_1026773034014962_9055487040524095664_o

Весела Банчева

Колеж "Адам Смит" е точната спирка по пътя към професионалното признание и победата. Всички ярки личности, с които се запознах по време на обучението си, продължават да оставят вдъхновяващи следи в живота ми и днес.

testimonials-georgi-iliev-156x156

Георги Илиев

Случайно попаднах на реклама на Колежа в интернет. Зачетох се в сайта му и реших да се обадя. Още не знаех, че това щеше да промени мен и начинът ми на възприемане на света. Промениха ме не знанията, които получих. В крайна сметка тях можех да си ги набавя по много канали. Промениха ме хората, които срещнах. Промениха ме начинът на общуване, дискусиите, атмосферата. В някои отношения дори първите ми седем години се промениха, а това според мнозина е невъзмонжо. Хората в Колежа постигнаха невъзможното.

deni1

Деница Василева

Записах се в Колеж “Адам Смит” докато бях студент по филология втора година в Софийски университет "Св. Климент Охридски". По това време работех в частна фирма в отдел "Обслужване на клиенти". Избрах “Адам Смит” заради практическия аспект и продължителността на програмата, както и това че може да се комбинира с работа на пълен работен ден (в моя случай и университет през седмицата). Процесът на кандидатстване беше адаптиран за хора, които имат общи познания по различни теми, тъй че не се наложи да карам допълнителни курсове за приемни изпити.

niki

Николай Нанев

Какво е за мен Колеж "Адам Смит"? Импулс, подхранен от желание за промяна. Предизвикателство, което промени живота ми. Придобих знания и умения, които ме направиха по-смел и уверен в собствените възможности. Преподавателите са професионалисти, които ме накараха да се чувствам като част от екип на компания, още докато получавах знания. Обучението в Колежа ми донесе още много нови приятелства и уверен съм партньорства.

silvia1

Силвия Георгиева

Обучението ми през годините беше вълнуващо, изпълнено с творчески предизвикателства. Атмосферата в Колежа е революционна, позитивна и креативна, тя е силен стимулатор за лателарно мислене.

Marian

Мариян Стефанов

Колеж „Адам Смит“ е един различен свят. Свят, който променя представите за учене. Това е място, където стандартното не съществува. Ще работите в абстрактна атмосфера не просто с учители, а с професионалисти. Колежът промени посоката на живота ми. Благодаря, че Ви има!

testimonials-toma-stoichkov-156x156

Тома Стоичков

Колеж "Адам Смит" е перфектния избор за хора без свободно време, които искат да научат повече за основите на бизнеса. За разлика от предишните ми опити в университет, в "Адам Смит" имах възможността да уча и работя едновременно, без стрес и без сложни комбинации. Програмата е удобна и гъвкава, и може напълно да се разчита на подкрепа в лицето на ръководството на Колежа. Обучението е модерно и практически насочено, и дава реални знания. Понякога е трудно да се вникне добре в материята на някои предмети при дистанционното обучение, но консултации със съответния преподавател се уговарят с лекота. Горещо препоръчвам!

Ирена Стойнева

Начина на обучение в Колеж "Адам Смит" е новаторски и предоставя възможности за придобиване на нови умения, без това да пречи на останалите сфери на живот. Уроците се провеждат в много спокойна и приятелска обстановка. Учебните материали са добре организирани и достъпни по всяко време. Преподавателите са на високо равнище. Обучението в Колеж "Адам Смит" може да се опише като професионално и ефективно. Впечатляващ е факта, че през цялото обучение може да се разчита на професионалисти с дълги години опит зад гърба си, които могат да ни помогнат с всеки проблем и неясност. Лично за мен обучението е много полезно и интересно, участието ми  в курса е удоволствие.

testimonials-nadya-georgieva-e1438008469844-156x156

Надежда Георгиева

След като завърших Колежа се чувствам по-зряла и уверена, че бизнес идеите ми ще са по-успешни. Най-вече благодарение на инструментите и подходите, които научих тук. Лекциите ми дадоха онова, което ми е необходимо в реалния бизнес, нищо излишно. Колежът е идеалното място за хора с малко свободно време и много семейни ангажименти, които искат да се развиват и да подобрят бизнеса си. Преподавателите са интересни и отзивчиви, дистанцията между тях и студените е скъсена и винаги можеш да потърсиш съвет за конкретен казус или бизнес идея.

Васил Василев

Със сигурност не бях от най-младите колежани, но бях от първите двама стипендианти на „Адам Смит“, с което много се гордея. Знаех какво искам да получа и го намерих в лицето на страхотни преподаватели, чудесен екип и практически знания. Струваше си всеки ден и час в Колежа, пазя само приятни спомени от времето там.

Христина Ватахова

Майка съм на две големи момчета и да започна да уча отново на 40 беше предизвикателство. Но уменията, които придобих са ми изключително полезни в работата – възлагат ми нови проекти, колегите ме ценят много повече, подобрих качеството на работата си. Даже съм и нещо като преподавател-ментор на синовете ми, когато имат практически бизнес казуси в училище.